Sluitprocessie en bloemtapijt

Op de zondag na 8 september wordt het bedevaartseizoen afgesloten. In de week ervoor wordt door tientallen vrijwilligers een bloemtapijt gelegd in het Kruiswegpark. Voorafgaand aan de eucharistieviering van 11.30 uur wordt een korte processie gelopen van het Kruiswegpark naar de kapel om het bedevaartseizoen af te sluiten. Tijdens deze processie dragen de scouts van de Pater Bleijsgroep het Mariabeeldje naar de kapel.

Bloemtapijt

De werkgroep Bloemtapijt legt ieder jaar , ter afsluiting van het bedevaart seizoen aan de kapel in ’t Zand het z.g. ” Besjloet “, een bloemtapijt in het Kruiswegpark aan de Parklaan in Roermond. De werkgroep bestaat uit ongeveer 35 vrijwilligers.

De bloemen die gebruikt worden zijn gratis beschikbaar gesteld door bloemisterijen en kwekerijen uit de buurt, maar er worden ook nog altijd bloemen gebracht door particulieren die het evenement een warm hart toedragen.

In 12 bedden worden meestal religieuze afbeeldingen gelegd met een jaarthema. Er komt altijd een afbeelding van een Maria in voor en bij jubilea van werkgroepen of verenigingen aan de kapel wordt het 12 e bed daar aan besteedt.

Op de zaterdag van het jaarlijkse Monumenten weekend (begin september) wordt het geopend voor publiek dat van 10.00 uur tot 17.00 uur kan komen kijken t/m de donderdag daarop volgend.

Werkgroep Bloemtapijt :Marie-Jos├ę Frencken : secretaris : mjfrencken@live.nl , tel : 0475-769189.