Marialint fietsroutes

Een aantal Mariabedevaartsplaatsen in Limburg heeft de handen ineengeslagen om samen een Marialint te maken: een fietsroute langs de verschillende Mariabedevaartsplekken: ‘van Maria naar Maria naar Maria’.

De Mariaplekken in Tienray, Venlo, Roermond, Sittard, Wittem en Maastricht zijn zo met elkaar verbonden via fietsknooppunten. Vanuit elk van deze zes plekken zijn bovendien een of meerdere lussen te maken langs verschillende plaatselijke Mariakapelletjes. Op zondag 1 mei 2022, begin van de Mariamaand, werd dit Marialint gepresenteerd op de verschillende bedevaartsplaatsen.

De Mariadevotie bloeit en leeft, óók in de huidige tijd, geven de bedevaartsoorden aan: “Verspreid over het Limburgse land treffen we grotere en kleinere Mariakapellen aan. Elk Mariakapelletje, vertelt zijn eigen verhaal. De duizenden aangestoken kaarsjes, de vele bloemen, de wanden vol ex voto’s uit dankbaarheid laten zien hoezeer de devotie tot de Maagd Maria nog steeds het leven van heel veel gelovigen blijft bepalen. Het zijn plekken waar men tot Maria komt bidden, haar komt bedanken voor haar moederlijke zorg en steun, voor haar bemiddeling bij ziekte of zorgen of pijn of komt vragen om haar kracht.”

Marialint Fietsroute Roermond-Noord (3MB)

Marialint Fietsroute Roermond-Zuid (4MB)