Kienjerkerk (Kleuterkerk)

Op 3 oktober 2011 hielden wij de eerste viering van onze kleuterkerk de “Kienjerkerk Kepel”. Deze vond destijds plaats in de peuterspeelzaal van de St. Alfonsusschool (de huidige Synergieschool) aan de Herkenbosscherweg.

Tijdens onze bijeenkomsten staan de kinderen centraal. “Kienjerkerk” is een speciale viering, informeel en laagdrempelig, die erop gericht is om jonge kinderen op hun niveau kennis te laten maken met geloven. Aan de hand van versjes, liedjes, verhalen en spelmateriaal komt een eerste speelse kennismaking met het geloof tot stand. Ook steken we kaarsjes aan, wordt er gebeden en brengen we een bezoekje aan de Kapel.
 Kinderen van ongeveer 2½ tot 7 jaar voelen zich er thuis. En hun ouders of andere familieleden ook. Het is laagdrempelig en sfeervol. Je kunt zien hoe je kindje samen met andere kinderen speelt, zingt, luistert en het geloof spelenderwijs ontdekt.

“Kienjerkerk Kepel” wordt elke eerste zondag van de maand gehouden. We starten om 10 uur en zijn, incl. een pauze met drinken en een versnapering (ook voor ouders), rond 11 uur klaar, waarna we doorgaans nog een kaarsje aansteken in de Processiegang van de Kapel.

Wij hopen u en uw kind(eren) te mogen begroeten, kerkelijk betrokken of juist niet. “Kienjerkerk” is er voor iedereen.

Voor vragen kunt u terecht bij:

Synergieschool – 0475-317923 (Anke Crijns of Julia Derix)

Fotoboek Kienjerkerk