WMO Hulpgroep

Hulpgroep WMO Roermond Zuid is opgericht in 2007 bij de inwerkingtreding van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. De hulpgroep richt zich op de 5 wijken in Roermond Zuid: Kapel, Kemp, Kitsensberg, Kitskensdal en Heide, terug te zien in het logo. Met als uitgangspunten: voorlichten, begeleiden, adviseren en signaleren, organiseert deze werkgroep projecten zoals wandelingen, voorlichtingsbijeenkomsten en ontmoetingsprojecten. Het doel is om mensen bij elkaar te brengen, hen in contact te brengen met anderen, hen uit een eventueel isolement te halen en hen de kans te geven om een netwerk op te bouwen.

Zo is er elke tweede zondag van de maand een Koffie-In: een samenkomstmoment in de dagkapel van de Kapel in ’t Zand. Iedereen (kerkganger of voorbijganger) is hierbij welkom.

Verder organiseert de Hulpgroep WMO in samenwerking met PSW in het gebouw van AC Pappelhof voor alleenstaanden twee keer per maand op dinsdag een gezonde lunch. Cliënten van PSW participeren in dit project.
Elke eerste zondag van de maand wordt door vrijwilligers in het gebouw van AC Pappelhof rond het middaguur een warme maaltijd geserveerd, eveneens bedoeld voor alleenstaanden.

Sinds januari 2016 is door de Hulpgroep WMO in samenwerking met PSW- Pappelhof een nieuw project opgezet: het Kapels Hoekje-met-een-koekje. Dit initiatief heeft dezelfde doelstelling als de bovengenoemde projecten: mensen uit de buurt, die behoefte hebben aan een momentje van gezellig contact, een ontmoetingsplaats bieden. Het Kapels Hoekje heeft een plek gevonden in het Gezondheidscentrum In ‘t Zand, Heinsbergerweg 2 en is vooralsnog op dinsdag- en donderdagmorgen van 10.00 uur tot 12.00 uur geopend.