Zegening Putkaarsen in Stadsprocessiemis op 8 mei

Het comité Stadsprocessie Roermond heeft vanwege corona helaas moeten besluiten om de Stadsprocessie 2021 af te gelasten. Maar de zegening van de grote  putkaarsen gaat wel door!

Alle putkaarsen worden in de week van 8 mei naar de Kapel in ’t Zand gebracht. De kaarsen worden in een speciale H. Mis op zaterdag 8 mei gezegend en daarna opgesteld in de Mariakapel bij de processiegang van de Kapel. De H. Mis begint om 18.30 uur en kan worden bijgewoond onder de dan geldende regelingen in het kader van corona.

Vanaf maandag 3 mei kunt u zich tussen 10.00 en 14.00 uur aanmelden voor deze mis, bij de receptie van de Kapel in ‘t Zand, via telefoon 0475-315461.

Verder is er een speciale pelgrimsroute ontworpen door Ger van Cruchten en Chiel Hommelberg, leden van het comité Stadsprocessie. De route loopt vanaf de Munsterkerk naar de Kapel in ’t Zand, met daarin veel historische informatie over de Stadsbrand van 1665. De routes zijn gratis af te halen bij de Munsterkerk en de Kapel in ’t Zand en te downloaden vanaf de website van het comité Stadsprocessie.

Pelgrims kunnen dan op eigen gelegenheid deze route lopen, de putkaarsen gaan bekijken en zelf een kaarsje aansteken in de Munsterkerk en bij Onze Lieve Vrouw in ’t Zand, in de processiegang van de kapel.

Op deze manier wil het Comité Stadsprocessie de Stadsprocessie, ein uniek sjtökske Remunjs erfgoed, onder de aandacht houden.

Voor meer informatie kunt u kijken op de website van het Comité Stadsprocessie: www.stadspro.nl of op www.kapelinhetzand.nl