Maria-Tenhemelopneming voettocht

Elk jaar op 15 augustus vindt een ca. 18 kilometer lange “Maria-Tenhemelopneming voettocht” plaats. Eerder liep deze wandeltocht van de Kapel onder de Linden in Thorn naar de Kapel in ’t Zand in Roermond. Sinds enkele jaren zijn de start en finish van de voettocht bij de Kapel in ’t Zand. De start is om 9.30 uur in de processiegang van de Kapel in ’t Zand. Onderweg wordt een moment van bezinning gehouden en wordt de zogeheten “kroedwès” geplukt.

Het bezinningsmoment onderweg, dat verzorgd wordt door pastor Wim Clout, vindt rond 12.00 uur plaats in de Basiliek van Sint Odiliënberg. Aansluitend wordt de lunch genuttigd in de naast de Basiliek gelegen Priorij Thabor van de zusters Kanunnikessen van het Heilig Graf.

De tocht gaat vanuit de Kapel in ’t Zand door de landelijke buitengebieden, over kronkelige fietspaden en oude veldwegen tussen akkerlanden en door bossen. Via het mooie gebied rond Melick voert de tocht naar de Basiliek van Sint Odiliënberg. Na de oversteek van de A73 gaat de tocht verder via het natuurpark en het Indiëmonument bij kasteeltje Hattem weer terug naar de Kapel waar de tocht rond 16.00 uur in het Kruiswegpark wordt afgesloten.

De wandeltocht wordt afgesloten in het Kruiswegpark met de zegening van de kroedwès.