Goede vrijdagvieringen

In het Kruiswegpark wordt de kruisweg van Jezus uitgebeeld in 13 staties die verspreid in het park staan. Centraal in het park ligt de Calvarieberg met aan de voet hiervan de openluchtkerk.

Militaire kruisweg

Op Goede Vrijdag organiseren het Nationaal Katholiek Thuisfront en de dienst Rooms Katholieke Geestelijke verzorging bij de krijgsmacht sinds 2007 een kruisweg in het Kruiswegpark in Roermond voor militairen, veteranen en hun gezinnen. De tocht start om 15.00 uur in de Kapel in ’t Zand, Parklaan 3 in Roermond. De kruisweg is behalve voor militairen, veteranen en hun thuisfront ook voor de inwoners van Roermond toegankelijk en duurt ongeveer één uur. De tocht wordt geopend door het aansteken van een uitzendkaars in de Kapel in ’t Zand. Dit symboliseert de verbondenheid met militairen die uitgezonden zijn om, ver van huis, vrede en veiligheid te waarborgen. Daarna begint de wandeling langs de staties in het park.

Meditatieve kruisweg

Om 21.00 uur start onder leiding van Rector Karel Weerkamp een meditatieve kruisweg. De scouts van de Pater Bleijsgroep begeleiden de deelnemers met fakkels langs alle staties van het Kruiswegpark. Bij elke statie wordt stilgestaan en spreekt Rector Weerkamp een kort gebed of
overweging uit. De deelnemers kunnen vooraf tegen een geringe vergoeding een fakkel kopen. Iedereen is welkom bij deze sfeervolle avondtocht als voorbereiding op het Paasfeest.