Sint Maarten

Op 8 november bracht Sint Maarten voor het eerst sinds lange tijd weer een bezoek aan de wijk Kapel in ’t Zand.
In een bomvolle Kapel werd het verhaal van Sint Maarten verteld door Pauline Bongers. Daaraan voorafgaand zegende pastor Karel Weerkamp de lampionnen van de ruim 120 aanwezige kinderen. Daarna ging iedereen naar buiten om onder muzikale begeleiding van Fanfare O.L.V. in ’t Zand in optocht achter Sint Maarten en enkele Romeinse soldaten aan, door de wijk te trekken. Aan het einde van de tocht kwam iedereen weer bij de Kapel uit, waar op het Redemptoristenplein een mooi Sint Maartensvuur werd aangestoken. Voor de kinderen was er lekkere warme chocomel en een wafel. Een zeer geslaagd evenement waar, gezien de boven verwachting hoge opkomst, duidelijk behoefte aan is. Dank aan alle vrijwilligers, de wijkraad Kapel, Scouting René Höppener, Scouting Pater Bleijs en Fanfare O.L.V. in ’t Zand.

                

Kinderwoorddienst 24 november

Beste jongens en meisjes,
Op zondag 24 november
is er weer een kinderwoorddienst in de Kapel in ’t Zand.
De viering begint om 11.30 uur.

Eerste Heilige Communie

De aanmelding voor de 1e H. Communie op 7 juni 2020 is sinds 8 oktober 2019 gesloten.
Het is dus niet meer mogelijk uw kind voor de communievoorbereiding 2019 – 2020 aan te melden.
Aanmelding voor 2021 is pas mogelijk vanaf 8 juni 2020

Unieke placemat Pastorale Eenheid Kapel in ’t Zand

Voor- en achterkant van de placemat

Ter gelegenheid van het bezoek van bisschop Smeets aan onze Pastorale Eenheid hebben we een speciale placemat laten ontwerpen. De bisschop heeft eerste exemplaar in ontvangst genomen.
De placemat is een unieke aanvulling op ons assortiment aan devotieartikelen en heel praktisch voor dagelijks gebruik thuis.
Aan de voorzijde wordt met een luchtfoto een totaalbeeld van het kerkgebouw, parochiehuis en directe omgeving getoond en op de achterzijde een aantal speciale foto’s van belangrijke plekken en objecten van de kerk. Ook wordt op de achterzijde met tekst informatie gegeven over het Redemptorisch Gedachtengoed dat onze Pastorale Eenheid uitdraagt en over enkele bijzondere elementen en voorzieningen die onze kerk als bedevaartskerk rijk is.
Vanaf maandag 7 oktober 2019 is de placemat bij de receptie van onze Pastorale Eenheid, Parklaan 3, Roermond verkrijgbaar voor € 5,00 per stuk.
De placemat kan ook op bestelling gekocht worden. Na overmaking van de kosten a € 5,00 per placemat plus verzendkosten, wordt hij u toegezonden.
Neem voor informatie over de verzendkosten contact op met de receptie: telefoon 0475 315461 info@kapelinhetzand.nl
De receptie is van maandag t/m donderdag & zaterdag bereikbaar van 10.00 tot 14.00 uur en op vrijdag van 10.00 tot 13.00 uur.

De placemat is tot stand gekomen m.m.v. ArsPrintMedia, Photocord Fotografie Cord Beckmann en kerkfotografe Diana Nieuwold.

Bisschop Smeets op bezoek aan de Kapel

Op zaterdag 28 september 2019 heeft bisschop Smeets een bezoek gebracht aan onze Pastorale Eenheid Kapel in ’t Zand.
Bij zijn aantreden heeft bisschop Harrie Smeets aangegeven een kennismakingstocht te maken langs de parochies in ons bisdom Limburg. Mgr. Smeets hoopt op deze manier kennis te kunnen maken met het dagelijks leven in de parochies.
Met een muzikale ontvangst door Fanfare OLV in ’t Zand en de aansluitende eucharistieviering die door de het Alfonsuskoor en Les Amis du bon Coeur werd opgeluisterd, hebben we de bisschop een eerste indruk gegeven.
Vervolgens heeft de bisschop tijdens een ontmoetingsbijeenkomst na de dienst met een vertegenwoordiging van alle geledingen die in onze Pastorale Eenheid actief zijn, een breder beeld gekregen van de bijzondere identiteit van onze Pastorale Eenheid als streekkerk en bedevaartsoord, van onze kwaliteiten en de boodschap die wij vanuit het Redemptoristisch Gedachtengoed uitstralen.
Een bezoek aan de Processiegang met een toelichting door Chiel Hommelberg mocht aan het bezoek natuurlijk niet ontbreken.
In zijn afsluitend woordje bedankte de bisschop iedereen voor de warme ontvangst en de mooie opzet van de avond en was hij bijzonder positief over de vele medewerkers en vrijwilligers die een sterke gemeenschapszin in onze Pastorale Eenheid uitdragen.
De bisschop gaf aan vast en zeker terug te komen naar de Kapel.
Wij zien hier heel graag naar uit.

Bisschop Harrie Smeets bedankt Fanfare O. L. Vrouw in ’t Zand voor de muzikale ontvangst.
Samen met pastor Karel Weerkamp gaat de bisschop voor in de eucharistieviering in de Kapel in ’t Zand.
In gesprek met vrijwilligers van de Kapel.
Bij zijn afscheid ontvangt de bisschop het eerste exemplaar van een Kapelse placemat.
Foto’s van André Kerstens

Geen water uit de put

Helaas kan er door omstandigheden de komende tijd geen water uit de put opgepompt worden.
Zodra dit weer mogelijk is zal dit gemeld worden.

Bloemtapijt Kapel in ’t Zand bestaat 25 jaar

Graag nodigen wij u uit voor een bezoek aan het jaarlijkse Bloemtapijt dat dit jaar voor de 25e keer wordt gelegd in het Kruiswegpark aan de Kapel in het Zand in Roermond.
Het eerste bloemtapijt werd gelegd ter gelegenheid van de eerste H. Mis van Pater Ton Pieters op 7 september 1935. Zijn zus Netje zorgde hiervoor en deed dat vele jaren daarna ook nog, samen met vrijwilligers, waaronder veel kinderen die bloemen gingen plukken in de velden rondom de Kapel in het Zand. Omdat het zoveel belangstelling kreeg werd het een traditie om een bloemtapijt te leggen ter opluistering van de sluitprocessie van de octaven.
Door de oorlog raakte dit gebruik wat op de achtergrond maar bij het honderd jarig bestaan van de huidige kapel werd door een aantal dames voorgesteld weer eens een bloemtapijt te leggen en door de grote belangstelling volgden er velen daarna.
Inmiddels heeft de Werkgroep ongeveer 40 leden, die in de week vóór de openstelling aan de slag gaan met de door kwekerijen en bloemisterijen in de omgeving geschonken bloemen en de zelf bij elkaar gezochte materialen. Daaruit ontstaat ieder jaar weer een mooi tapijt van 12 meestal religieuze afbeeldingen , dat door bezoekers uit heel Nederland wordt bezocht vanaf Het Open Monumenten weekend tot en met de donderdag daarna.
Dit jubileum jaar kunt u van 14 t/m 19 september van 10.00 – 17.00 uur het 25e Bloemtapijt gratis bezoeken in het Kruiswegpark aan de Parklaan in Roermond. Het onderwerp is “FEES ÔNGER DE BUIM “. De Kapel zelf is open en u kunt in de Dagkapel foto’s bekijken van de afgelopen 25 jaar. In de processiegang is een speciale ansichtkaart te koop , met een gedicht over het Bloemtapijt.
Op zondag 15 september wordt om 11 .00 uur in het Kruiswegpark een gedicht voorgedragen , gemaakt door Pauline Bongers over het leggen van een bloemtapijt. In processie wordt daarna het Mariabeeld terug gebracht naar haar vaste plaats in de Kapel. Na de H. Mis van 11.30 uur wordt het gedicht nogmaals voorgedragen en op de standaard in het Kruiswegpark kunt u het zelf nog eens nalezen.
Wij hopen u te verwelkomen in het Kruiswegpark, waar de vrijwilligers tekst en uitleg geven bij de bedden.
Bestuur en leden Werkgroep Bloemtapijt 2019.

Foto Wilco Allers

Wensboom in de Kapel

In onze Kapel kunnen kinderen sinds afgelopen mei een wens aan Maria laten weten door deze op een blaadje te schrijven of te tekenen. Dit blaadje kunnen ze aan de wensboom hangen die in de Kapel staat. Al veel kinderen hebben hier gebruik van gemaakt. De wensboom staat vooraan in de Kapel.

Kienjerkerk

Op zondag 1 september hadden we weer een fijne Kienjerkerk viering! Er waren 2 nieuwe bezoekertjes en dat is natuurlijk altijd heel speciaal. In verband met de start van het nieuwe schooljaar vertelden we over een ‘nieuw begin’ en hoe God de aarde schiep. Mevrouw Leny Henderix kwam de appelpitjes in ontvangst nemen. Die zijn vanaf 13 september weer te bewonderen in het bloemtapijt. Na afloop mochten we in de Kapel in ’t Zand van de koster in de put kijken waar herder Wendelinus het Mariabeeldje uit opgehaald heeft en gingen we in de Processiegang een kaarsje aansteken.