Prijsverhoging kaarsen

Alles wordt duurder! De grondstoffen voor het maken van onze kaarsen zijn sterk in prijs gestegen. Dat betekent dat de inkoop van de kaarsen een stuk duurder is geworden. Het kerkbestuur heeft dan ook besloten om tot een prijsverhoging over te gaan. Per 1 januari kost de grote noveenkaars € 6,-, de kleine noveenkaars € 3,50 en de candelabra € 1,-. Op dat moment wordt ook de QR-code voor deze kaarsen actief, waardoor het makkelijker wordt om kaarsen te betalen.

Koud in de kerk

Nu de buitentemperatuur flink is gedaald, wordt het ook in onze Kapel steeds kouder.
Door de hoge energiekosten kunnen we de Kapel minder verwarmen dan u gewend bent.
We vragen hiervoor uw begrip.
We adviseren u om zich warm te kleden en eventueel een fleecedekentje mee te brengen naar de vieringen zodat het voor u iets comfortabeler is.

Sint Maarten

Op 10 november heeft Sint Maarten een bezoek gebracht aan onze Kapel.
Een leuke happening waarbij ongeveer 100 kinderen met hun ouders en grootouders aanwezig waren.
Na een korte bijeenkomst ik de Kapel waar het verhaal van Sint Maarten werd uitgebeeld volgde een
wandeling achter de fanfare aan waarbij de kinderen met hun gezegende lampionnen een lichttocht door de wijk vormden. Aan het einde van de tocht werd het Sint Maartensvuur ontstoken en kregen de kinderen lekkere warme chocomel met een wafel. Sint Maarten, zijn soldaten en de zwerver waren na afloop heel erg tevreden net als Rector Karel Weerkamp, de vertelster en de organisatie.

Sint Maarten

Op 10 november wordt er weer een Sint Maarten optocht georganiseerd aan de Kapel.
We starten om 19.15 uur in de kerk waar Sint Maarten zelf zijn opwachting zal maken.
Daarna lopen we een korte route door de wijk waarbij de kinderen hun lampionnen natuurlijk moeten meebrengen.
De tocht eindigt op het plein voor de Kapel waar het Sint Maartensvuur zal worden ontstoken.
Voor de kinderen is er na afloop een traktatie. Iedereen is welkom.

Er is een mooie kleurplaat beschikbaar. Je kunt hem afhalen bij de receptie van het parochiehuis of downloaden via onderstaande link.

Kleurplaat St Maarten

Dierendagviering

Op zondag 2 oktober was in de kloostertuin een dierendagviering. Baasjes hadden hun hond meegebracht en enkele kinderen hadden hun dierenknuffels meegenomen. In deze korte bijeenkomst ging pater Karel Weerkamp voor in gebed, vertelde Julia het verhaal van Sint Franciscus en gitariste Annette en Etty zongen samen met alle aanwezigen enkele dierenliedjes. Aan het einde van de viering zegende pater Karel Weerkamp alle aanwezige dieren.

Pauselijke onderscheiding

Tijdens de plechtige eucharistieviering bij gelegenheid van de afsluiting van het bedevaartseizoen (het Besjloet) ontving André Kerstens de Pauselijke onderscheiding Bene Merenti. De onderscheiding werd hem opgespeld door zijn vrouw Ria. André ontving deze onderscheiding voor zijn werkzaamheden als kerkbestuurslid met de portefeuille personeel, organisatie en bouwzaken waarbij hij zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor het behoud van de Kapel als monumentaal gebouw.

Bossche Bedevaart

Afgelopen zondag heeft de Bossche Bedevaart voor de 135ste keer plaatsgevonden in onze Kapel. Onder de bedevaartgangers bevond zich bij gelegenheid van dit jubileum de bisschop van Den Bosch: Monseigneur De Korte. Hij is samen met rector Karel Weerkamp in de eucharistieviering voorgegaan. Het koor Les Amis du Bon Coeur heeft de viering  opgeluisterd. Aan het einde van de viering was er een diapresentatie van foto’s uit 1916 tot 1975 van voorgaande bedevaarten uit Den Bosch. Binnenkort worden deze oude foto’s op deze site onder “Foto Albums” gepubliceerd.

Gerarduskalender

De Geraduskalenders 2023 zijn weer verkrijgbaar bij de receptie van het parochiebureau en bij de Kapelwacht. De kalenders kosten € 9 per stuk.

Kapelwachters gezocht

Al vele jaren zorgt een groep vrijwilligers als Kapelwacht ervoor, dat de Kapel in ’t Zand van april tot november dagelijks geopend kan blijven voor bedevaartgangers en andere bezoekers.
Sinds dit voorjaar is men na alle coronaperikelen weer enthousiast gestart, maar helaas kan de kapel niet meer iedere dag geopend zijn. Er is een tekort ontstaan aan kapelwachters. Vandaar deze oproep aan u, die misschien belangstelling hebt om mee te komen werken als kapelwachter.
Wat doet een kapelwachter?
Een kapelwachter, herkenbaar aan een badge, opent en sluit de kerk, noteert het aantal bezoekers, zorgt eventueel voor wat basisinformatie en verkoopt kleine devotionalia in de processiegang.
Hoe vaak en wanneer is er kapelwacht?
Bij toerbeurt, éénmaal per twee weken, is de kapelwacht met twee personen in de processiegang aanwezig en zorgt ervoor dat de kerk van 14.00 tot 17.00 uur geopend kan blijven. Op dit moment gebeurt dit op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag.
Graag zouden we de frequentie willen uitbreiden, dus we zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die één keer in twee weken een paar uurtjes tijd hebben om deze mooie taak te doen.
Heeft u interesse? Of wilt u meer informatie? Neemt u dan gerust contact op met Etty Willemse-Kemp, tel. 0612884468

Kroedwistocht 15 augustus

Kroedwistocht MariaTenhemelopneming
maandag 15 augustus 2022

Langs een beproefde route, pelgrimeren we dit jaar
van en naar de Kapel in ’t Zand door de natuur onderweg de kroedwis plukkend.
De afstand die we lopen bedraagt ongeveer 18 km.

Start: Kapel in ’t Zand, Roermond: 9.30 uur
Eindpunt: Kruiswegpark (naast Kapel in ’t Zand): ±16.00 uur
aldaar zegening van de Kroedwis
Grote rustpunt: Wiro-, Plechelmus- en Otgerus-Basiliek, St.Odiliënberg
en lunchpauze in de naastgelegen Priorij Thabor (±12 uur)
(voor koffie/thee bij zelf meegebrachte lunch wordt gezorgd)

Organisatie Pelgrimspastoraat Kapel in ’t Zand,
mede onder auspiciën van SPV (Stichting Pelgrimswegen en Voetpaden, Wittem)

Opgave vooraf is niet nodig (mag wèl)
(vanaf station Roermond 15 min. wandelen naar Kapel i/t Zand)
(bus vanaf station Roermond: Arriva lijn 61 : vertrek 9.03 u)

U bent van harte uitgenodigd / info:
Bedevaartpastoraat Kapel in ’t Zand 0475 – 315461